قورمه سبزی با بیش از چهار هزار سال قدمت یکی از غذاهای محلی و ملی ایرانیان به شمار می رود و شهرت جهانی پیدا می کند. این غذا در نقاط مختلف ایران با دستورات مختلفی طبخ می شود اما همه جا مواد اصلی آن گوشت گوسفندی و سبزیجات معطر است و نکات ظریفی در پخت آن وجود دارد که هنر آشپزی ایرانی را نشان می دهد. سبزی هایی که در گورما سبزی استفاده می شود سبزی های معطر مانند تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر هستند که باید ریز خرد شده و در روغن سرخ شوند. از دیگر مواد مورد استفاده در گورمه سبزی لوبیا قرمز یا چیتی و لیمو عمانی است. اما شاید الان یک سوال در ذهنتان باشد: قورمه هویج سبزی چه چاشنی دارد، قورمه هویج چه ترکیبی دارد یا چه ادویه ای قورمه هویج را خوشمزه می کند. برای پاسخ به این سوال، در این مقاله به معرفی ادویه هویج گورمه می پردازیم تا بهترین ترکیب ادویه قورمه سبزی را بشناسید.
بهترین چاشنی سوپ سبزیجات چیست؟
همانطور که می دانید در هر نقطه از کشور ما کورما سابجی متفاوت و کمی بیشتر تهیه می شود که در طعم آن تفاوت ایجاد می کند. با توجه به ذائقه خود می توانید این ادویه ها را اضافه یا کم کنید تا طعم دلخواه به دست آید. می توانید مقدار ترش، تلخ، شور و شیرین کندی خود را با کم و زیاد کردن آن تنظیم کنید. بنابراین، دانستن سوپ سبزیجات یا چاشنی سوپ سبزیجات به شما کمک می کند طرز تهیه سوپ سبزیجات را یاد بگیرید.
پولور غور: 2 س
زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
پودر قرمز یا سیاه: 1 قاشق غذاخوری
هفت رنگ در پودر: 1 قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: 2 قاشق غذاخوری
تره خشک: 2 قاشق غذاخوری
جعفری خشک: 2 قاشق غذاخوری
گشنیز خشک: 2 قاشق غذاخوری
اسفناج خشک: 2 قاشق غذاخوری
یکی از دلایل تفاوت طعم قورمی سبزی در نقاط مختلف ایران این است که برخی ادویه ها و سبزی ها به راحتی در نقاط مختلف ایران در دسترس نیست. در گذشته، زمانی که حمل و نقل و جابجایی اشیا به آسانی امروز نبود، مردم با وسایل موجود آشپزی می کردند. از این رو انواع آش سبزی با طعم های مختلف درست می شود و به این ترتیب ذائقه مردم هر منطقه به ذائقه خاص خو می گیرد.
سس گرم سابجی از چه موادی تشکیل شده است؟
ابتدا سبزی های مذکور را آماده کرده و پس از شستن و خشک شدن روی پارچه پهن کنید تا خشک شوند. اگر سبزیجات را کمی خرد کنید و به قطعات کوچک بپیچانید، فرآیند خشک شدن سریعتر انجام می شود. آنها را در سایه و دور از نور خورشید خشک کنید تا سیاه نشوند.
روش دوم این است که سبزی های خشک آماده را تهیه کنید و در ادویه های خود استفاده کنید. اما استفاده از سبزیجات تازه باعث بهبود طعم و بهبود کیفیت ادویه ها می شود. این سبزی ها را در هاون و هاون بریزید و خوب هم بزنید تا کمی نرم شوند. در مرحله بعد سبزی ها را به خردکن اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شوند و در مرحله آخر ادویه های دیگر را اضافه کنید. این ادویه را می توانید تا دو سال در جای خشک و خنک نگهداری و استفاده کنید.
ادویه قورمه سبزی را چه زمانی باید اضافه کرد؟
نکته کلیدی در پخت خورش های ایرانی این است که بدانید چه زمانی ادویه و مواد مختلف را اضافه کنید. رعایت این زمان ها تاثیر زیادی در قوام و طعم خورش شما دارد.
چاشنی کرم سبزی بعد از 15-20 دقیقه پخت اضافه شود. به ازای هر سه نفر یک و نیم قاشق چایخوری از این ادویه اضافه کنید. بعد از افزودن ادویه ها باید آن را بچشید تا مقدار آن را بدانید، اگر کافی نبود، مقدار بیشتری اضافه کنید.
خواص ادویه قورمه سبزی
فلفل قرمز
در اکثر شهرهای جنوبی از فلفل دلمه ای به عنوان ادویه اصلی کرم سبزی استفاده می شود. فلفل قرمز سرشار از ویتامین های C، B، A و K و مواد معدنی مانند پتاسیم، مس و کلسیم است. این ادویه دلپذیر علاوه بر اینکه طعم تند و لذیذی به غذا می بخشد، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد، گردش خون را بهبود می بخشد و کلسترول را کاهش می دهد.
می توانید فلفل قرمز را در حین تفت دادن پیاز و در مرحله اولیه یا هنگام خوردن به این خورش اضافه کنید. به یاد داشته باشید که مصرف زیاد این ادویه منجر به بیماری های گوارشی و معده درد می شود. به جای فلفل قرمز می توان از فلفل سیاه برای طعم دادن به سوپ سبزیجات استفاده کرد.
زردچوبه
زردچوبه یکی از ادویه های محبوب و رایج در بین ایرانیان است. این ادویه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتری است و می تواند کبد را سم زدایی کند، پوست را جوان کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و عملکرد قلب را بهبود بخشد.
هنگام پختن کورمه سبزی، در مرحله اول می توانید زردچوبه را با پیاز و گوشت سرخ کنید. سپس سبزی و حبوبات را به خورش اضافه کنید.
ادویه هفت رنگ
ادویه هفت رنگ یکی از ادویه ها و چاشنی های بی نظیر غذاهای ایرانی است. این ادویه از ترکیب زیره، هل، زیره، فلفل قرمز، فلفل سیاه و میخک تهیه می شود و خاصیت گرمایی دارد. با افزودن این ادویه به خورش کرم سبزی می توانید علاوه بر طعم مطبوع به غذا از خواص درمانی آن نیز بهره مند شوید.
برای افزودن این ادویه فوق العاده به سبزی کاری بهتر است آن را با پیاز و گوشت تفت دهید و سپس سبزیجات و حبوبات را اضافه کنید.
در این مطلب از وبلاگ دلینو انواع ادویه ها و چاشنی های مرتبط با قرمه سبزی را معرفی کرده ایم تا بتوانید به راحتی این ادویه را تهیه کرده و برای خورش قورمه سبزی استفاده کنید. در هنگام پخت سبزی قورمه سبزی می توانید از سایر ادویه های پرطرفدار قورمه سبزی مانند رب انار، تمبر هندی، رب پرتقال و آبغورت استفاده کنید تا طعم قورمه سبزی بهتر و ترش تر شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است